Toimitusjohtajalta

 

Vaikka olemmekin varautuneet veden häiriötilanteisiin, on vedenkäyttäjien hyvä tehdä myös omaa varautumista. Huoltovarmuuskriittisenä toimijana vesihuolto pyritään pitämään ns. kiertävien sähkökatkojen ulkopuolella, mutta kotitalouksien ja yritystenkin on fiksua muistaa huolehtia myös veden kotivarasta.

Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnan vedenjakelu toimii lähtökohtaisesti myös lyhyen sähkökatkon aikana, mutta vesikatkoihinkin on aina hyvä varautua. Sähkökatko ei todennäköisesti näy suurimmalle osalle vedenkäyttäjistä, koska vesi virtaa painovoimaisesti kiinteistöihin. Joillakin korkeilla alueilla veden painetta nostetaan erikseen paikallisella paineenkorottamolla. Näillä alueilla vedenpaine voi olla normaalia alempi tai vedentulo lakata, jos paineenkorotin on sähköttä.

Viemäröinti ei toimi sähkökatkon aikana

Osuuskuntamme jätevesiasiakkaiden viemäröinti on toteutettu paineviemäröintinä, eikä se toimi ilman sähköä. Jotta vältetään jäteveden ylivuotoja vesistöihin ja maastoon, vältä viemärin käyttöä lyhyen sähkökatkon aikana kuten esimerkiksi suihkussa käyntiä, kylpyä sekä käsin astian- ja pyykinpesua.

Myös vessanpytyn vetämistä suosittelemme välttämään katkon ajan.

Toukokuu vilahti ja kesäkuu on jo menossa.

Huhtikuun Pohjois-Tuusniemen vesiosuukunnan varsinainen kokous käytiin rakentavassa hengessä. Kokouksessa valittiin hallitukseen kolme uutta jäsentä: Kari Andersin, Jouko Korhonen ja Heimo Räsänen. Hallituksessa jatkaa Seppo Hassinen, Juhani Miettinen, Kari Keinänen ja Paula Parviainen. Hallituksen järjestäytymiskokouksessa puheenjohtajaksi valittiin Kari Andersin ja varapuheenjohtajaksi Heimo Räsänen. Kokouksen pöytäkirja löytyy vesiosuuskunnan sivuilta: https://www.ptvok.fi/osuuskunta/poeytaekirjat

Aloitamme vesiosuukunnassa vesimittareiden ja talosulkujen tarkastamisprojektin. Tarkoituksena on selvittää, missä kunnossa vesimittarit ja talosulut ovat sekä kartoittaa vaihtamistarpeet. Tätä työtä aloittaa tekemään Lassi Laatikainen.

Aluksi lyhyt esittäytyminen. Olen Markku Litja, kohta 59 vuotta. Syntyperäinen outokumpulainen, eli ihan Tuusniemen vierestä. Perheeseeni kuuluu vaimo, tytär ja kaksospojat. Pojat ovat jo tosin muuttaneet pois kotoa. Me muut asumme Varislahdessa, lyhyt matka Tuusniemelle. Työurani olen tehnyt matkailun parissa. Viimeiset kuusi vuotta olen ollut yrittäjänä. Yritykseni tuottaa asiantuntijapalveluita eri toimialan yrityksille. Olen suorittanut Hyväksytyn Hallituksen Jäsenen (HHJ) tutkinnon ja olen myös sertifioitu yrityksen terveyttämisen asiantuntija (TMC).  TMC konsultin toiminta tähtää taloudellisessa murrosvaiheissa olevien yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, muutoksenhallintaan ja uudelleensuuntautumiseen.

Helmikuu tuli ja meni vauhdikkaasti. Tulevaisuuden suunnittelu ja käytännön työtehtävät täyttivät päivät.

Rakentamisen osalta Marja-Ahon työmaa hiljentyi talvisten olosuhteiden vuoksi helmikuussa. Rakentamisen pääpaino siirtyy nyt asiakkaiden liittymien rakentamiseen olosuhteiden niin salliessa

Tulemme pitämään tiedotustilaisuuden torstaina 24.3.2022 klo 18.00 alkaen Juankosken entisellä kunnanviraston valtuustosalissa osoitteessa Juankoskentie 13 B.

Tilaisuudessa kerromme tämän hetken tilanteesta Marja-Ahossa ja kuinka rakentaminen jatkuu, miten jätevesiverkostoon voi liittyä. Vastaamme asukkaiden kysymyksiin. Vehka-ahon alueen kiinteistöjen omistajille kerromme sen alueen mahdollisista rakentamissuunnitelmista. Kuopion kaupungin edustajat ovat myös paikalla kertomassa toiveistaan Vehka-Ahon viemäröinnin suhteen. Kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita paikalle.