Toimitusjohtajalta

 

Aluksi lyhyt esittäytyminen. Olen Markku Litja, kohta 59 vuotta. Syntyperäinen outokumpulainen, eli ihan Tuusniemen vierestä. Perheeseeni kuuluu vaimo, tytär ja kaksospojat. Pojat ovat jo tosin muuttaneet pois kotoa. Me muut asumme Varislahdessa, lyhyt matka Tuusniemelle. Työurani olen tehnyt matkailun parissa. Viimeiset kuusi vuotta olen ollut yrittäjänä. Yritykseni tuottaa asiantuntijapalveluita eri toimialan yrityksille. Olen suorittanut Hyväksytyn Hallituksen Jäsenen (HHJ) tutkinnon ja olen myös sertifioitu yrityksen terveyttämisen asiantuntija (TMC).  TMC konsultin toiminta tähtää taloudellisessa murrosvaiheissa olevien yritysten liiketoiminnan kehittämiseen, muutoksenhallintaan ja uudelleensuuntautumiseen.

Työt ovat lähtenee hyvin käyntiin. Kuukausi on vierähtänyt nopeasti Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnan toimitusjohtajana. Kuukauteen on kuulunut mitä erilaisia työtehtäviä. Olen tutustunut PTVOK:n toimintaan, talouteen, hallintoon. Käynyt lukemassa vesimittareita, osallistunut koulutukseen jne.

Tällä hetkellä työpöydällä on nettisivujen täydentämistä, yhtenä tehtävistä on saada PTVOK:n verkostokartta sivuille, josta nähtäisiin vesiosuuskunnan alue kokonaisuudessaan. Myös rakentamishankkeista on tarkoitus laittaa tietoa ptvok.fi sivuille, kuten Marja-Ahosta. Tehtävänä on myös tiedotussuunnitelman tekeminen; mitä eri kanavia käytettäisiin tiedottamiseen, jotta saataisiin ajantasaista tietoa mahdollisemman monelle osuuskunnan jäsenelle.

Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnan hallituksella on käytössä sisäinen tarkastusmenettely, jossa vuodeksi valitut tarkastajat (2 hallituksen jäsentä) käyvät neljä kertaa vuodessa lävitse osuuskunnan hallinnon ja talouden. He tuovat tarkastuksesta raportin koko hallitukselle tietoon. Itse pidän tätä menettelyä todella hyvänä. Tämä tuo läpinäkyvyyttä osuuskunnan toimintaan.

Olen toimistolla varmimmin paikalla torstaisin klo 9-15, muina arkipäivinä olen toimistolla epäsäännöllisesti. Toimiston ollessa suljettu, soita tai laita sähköpostia.Toimistohan löytyy Kunnantalolta, Keskitie 22, Keskitien puolella keskimmäinen ovi. Samasta kerroksesta löytyy myös Metsäyhdistyksen konttori.

Kirjoittelen seuraavan kerran n. kuukauden päästä mitä kuuluu Pohjois-Tuusniemen vesiosuuskunnalle. Akuuteista asioista laitamme tulemaan tietoa sillä välin. Käykää katsomassa ptvok.fi – sivustoa aina silloin tällöin ja jos tulee mieleen kysymyksiä tai ehdotuksia osuuskunnan toiminnasta niin ottakaa reilusti yhteyttä. Yhteystietoni löytyvät helposti ptvok.fi-sivustolta.

Helmikuisin terveisin

Markku